1960-luku
Suomen ensimmäinen tietokonealan paikallisyhdistys aloitti toimintansa Imatralla 6.4.1965 Imatran ATK-Kilta nimisenä. Marraskuussa 1966 Kilta liittyi Tietokoneyhdistykseen joka on valtakunnallinen järjestö. Vuonna 1971 perustettiin valtakunnalliselle tasolle Tietojenkäsittelyliitto ja samanaikaisesti muutettiin paikallisten kiltojen ja kerhojen nimet yhdenmukaisiksi. Imatran ATK-Killan uudeksi nimeksi tuli Imatran Tietojenkäsittely-yhdistys (ITKY). Tietojenkäsittelyliiton nimi muuttui 1983 Tietotekniikan liitoksi, mutta paikallisyhdistysten nimet ovat säilyneet entisinä.
Tulot 87 mk,menot 25,25 mk
Ensimmäisenä vuonna olivat Killan ohjelmassa tutustumiset paikallisiin installaatioihin, sekä lokakuussa vuonna 1965 pidetty lBM 1311 -levymuistikurssi, joka keräsi peräti 22 osanottajaa. Myös kevyempää yhdessäoloa oli tarjolla lähinnä Haloniemen saunaillan ja lentopallo-otteluiden merkeissä. Tilintarkastuskertomus antaa selviä viitteitä siitä, että Killan tarkoituksena ei ainakaan alkuun ollut taloudellisen hyödyn tavoittelu, sillä Killan tulot olivat 87 mk – ja menot 25,25 mk. Huhtikuussa 1966 pidetty Killan kokous käsitteli Reino Härkösen esitystä Killan liittymisestä valtakunnalliseen Tietokoneyhdistykseen. Kokouksen päätös asiaan oli myönteinen. Killan sääntöihin liittyvät erimielisyydet hieman viivyttivät asiaa ja vasta 21. 11. 1966 Killasta tuli Tietokoneyhdistyksen jäsenyhdistys.
Käytiin pääkaupungissakin
10.5.1966 järjesti ATK-Kilta historiansa ensimmäisen Imatran ulkopuolelle suuntautuneen matkan. Kohteena olivat Suomen Kaapelitehtaan Helsingin ja Pirkkalan laitokset. Matkalla oli mukana 23 Killan jäsentä. Vuoden 1967 aikana Kilta pyrki suuntautumaan myös ulospäin. Silloin välitettiin luennoitsija Saimaan Kansalaisopistoon ja Imatran kauppalan kanssa neuvoteltiin toimihenkilöille järjestettävästä atk-peruskurssista. 16. – 20.8.1967 käytiin Pirkanmaan Tietokonekerhon vieraina Tampereella, tutustuen kaupungin, PMK;n ja Nokia Oy:n tietokonekeskuksiin.
Vuoden 1968 toimintakertomus antaa Killan ja Tietokoneyhdistyksen väleistä varsin huonon kuvan. Yhdistys ei ole rahallisesti tukenut Killan toimintaa, eikä ole julkaissut äänenkannattajassaan Tietosanomissa Imatran ATK-Killan toiminnasta kertovaa juttua.
Vuoden ehdoton kohokohta oli 25 kiltalaisen suorittama viikonloppumatka Leningradiin 2.-3.3.1966. Elokuussa vierailtiin Ahlströmin Karhulan tehtailla ja Kymi Oy:n Kuusankosken tuotantolaitoksilla. Marraskuussa 1969 annettiin Lappeenrannassa tietoa Killan toiminnasta henkilöille, jotka olivat perustamassa vastaavaa yhdistystä sinne. Vuonna 1969 oli Killan ja Tietokoneyhdistyksen välinen kanssakäyminen erittäin vilkasta ja TKY tuki Killan toimintaa myös taloudellisesti. Puheenjohtaja Pertti Poduschkin osallistui Tietokoneyhdistyksen kevätkokoukseen Turussa. Matkakohteina olivat Tukholma ja Tietotehdas Oy.
1970-luku
Vuoden 1970 mainittavin saavutus lienee 46 uuden jäsenen liittyminen Kiltaan. Heistä suurimman ryhmän muodostivat 29 reikäkortinlävistäjää EG:ltä ja Ovakolta. Vuoden aikana valmistettiin myös Killan toimintaa kuvaava filmi. Matkakohteina olivat Kuopio ja Helsinki, jossa oltiin Wärtsilän ja Paragonin vieraina. Vuonna 1970 tutkittiin mahdollisuutta laajentaa Killan toimintaa Joutsenoon. Asia katsottiin sen verran hankalaksi, että 16 puheenvuoroa käsittäneen keskustelun jälkeen siitä päätettiin luopua.
Nimi muuttuu
Vuosi 1971 oli muutosten aikaa. Tietokoneyhdistyksestä tehtiin Tietojenkäsittelyliitto ja Imatran Atk-Killasta Imatran Tietojenkäsittely-yhdistys. Vanhan kiltalaisen mieltä hieman kouraisi tuollainen samaan kaavaan sovittaminen, ei ollut enää kiltoja ja kerhoja, vaan pelkkiä yhdistyksiä.
Jäsenmäärä ylitti ensimmäisen kerran 100 jäsenen rajan, ollen vuoden lopussa 120 henkilöä. 7.-9.5.1971 tehtiin matka Tallinnaan. Kyseisen matkan syntyhistoriasta on syytä mainita muutama sana. Ennakkoilmoittautuneita matkalle oli 54 henkilöä ja niin jouduttiin Moskovasta asti hakemaan erikoislupa sovitun kiintiön ylittämiseen. Kun maksun aika koitti, niin oli lähtijöitä vain 7 ja niin jouduttiin kiireisiin neuvotteluihin liiton kanssa muista yhdistyksistä saatavien lähtijöiden hankkimiseksi. Matka toteutui ja perillä oli vierailu kohteena mm. Eestin Tiedeakatemian Kybernetiikan Instituutti.
Matkailu avartaa – nyt ja silloin
Kuten edellisenäkin vuonna, niin nytkin tehtiin yksi idänmatka. 17.-19.11.1972 käytiin 31 hengen voimalla Leningradissa. Matkalla tutustuttiin mm. NL:n tiedeakatemian tietokonekeskuksiin. Myöskään kotimaanmatkailua ei unohdettu, sillä 28.4.1972 tehtiin matka Jyväskylään. Siellä tutustuttiin SOK Panda -makeistehtaaseen sekä Valmetin Rautpohjan tehtaisiin. Kilta kävi Imatran oppikouluissa antamassa tietoa atk-alasta.
Urheilutoiminta oli vuoden aikana erittäin vilkasta ja vuoden päätti Kymen ja Lpr:n yhdistysten kanssa järjestetty yhteinen pikkujoulujuhla Luumäen Motellissa 8. 12. 1972.
Matkakohteena vuoden 1973 aikana oli Helsingin lentoasema. Siellä meille esiteltiin Finnairin reaaliaikainen matkustajapalvelujärjestelmä, sekä lentokoneiden huoltoa. Matkalla oli mukana ennätykselliset 62 jäsentä. Urheilullisesti oli vuoden kohokohtana ensimmäinen ITKY:n maratonviesti. Siinä juostiin 32 km:n matka 6-tien ja Puumalantien risteyksestä Käyhkäälle. Kilvan voitti EG:n joukkue, sillä maaliin saapui Antti Kanerva ennen Ovakon ankkuria. Aikaa eivät paperit valitettavasti kerro.
Vuosi 1974 oli erittäin vahvasti urheilupainotteinen. Silloin pelattiin tossu- ja jalkapallo-ottelut, ammuttiin savikiekkoja sekä juostiin toinen ITKY:n maraton, hieman eri tavalla kuin edellisenä vuonna. Kisassa oli mukana kaksi yksityisyrittäjää perinteisten EG:n ja Ovakon joukkueiden lisäksi. Kilpailun tulos muodostui seuraavaksi: 1) Kari Helin, 2) EG, 3) Antti Kanerva, 4) Ovako. Ajoista ei tälläkään kertaa ole tietoa.
Toki vuoden aikana muutakin tehtiin kuin urheiltiin. Keväällä käytiin 60 henkilön voimalla Lahdessa ja myös muutama kurssi kuului ohjelmaan.
Jäsenmäärä kasvaa
Vuoden 1975 aikana jäsenten lukumäärä saavutti tähänastisen huippunsa 156 henkilöä. Matkakohteena oli Enson konepaja Savonlinnassa ja sinne lähti taas edellisistä vuosista tutut 59 henkeä.
Toimintakertomus antaa tälläkin kertaa kuvan kovasta urheiluvuodesta. Vuoden erikoisuus oli viesti, johon kuului pyöräily Virkailijakerho Haloniemi, tikanheitto, 3 km:n soutu, 10 km:n juoksu ja koko matkan oli kuljetettava mukana 5,2 kg:n painoista reikäkorttilaatikkoa. Tämän Data-viestin voittivat OR-miehet. Myös pakolliset tossu-, jalkapallo- ja haulikko-kisat kuuluivat vuoden 1975 kuvaan.
Vuoden 1976 anti oli varsin tavanomainen. Atk-kurssit huhti- ja toukokuussa, vierailu KETKY:n luona Jyväskylässä sekä tossu-, potkupallo- ja haulikkokisa.
Vuotta 1977 voi nimittää vierailujen vuodeksi, sillä toukokuussa KETKY kävi Imatralla, syyskuussa ITKY vieraili Inkeroisissa ja Verlassa, KYTKY:n toimiessa isäntänä. Marraskuussa pistäytyi ESATKY vielä Imatralla. Urheilu oli minimissään, sillä vuoden aikana oli vain yksi urheilupäivä. Jäsenmaksun suuruus sai aikaan vilkkaan keskustelun. Vaikuttikohan se jo jäsenmääräänkin (116)?
Vuonna 1976 pidettiin Lappeenrannassa kesäyliopiston toimeksiannosta atk-henkilöstön koulutuspäivä. Tutustuttiin Paraisten KaIkin ja Kaukaan tehtaisiin Lappeenrannassa ESATKYn opastuksella. KYTKY kävi Imatralla ITKY:n vieraana. Urheilun alalla oli neljä eri tapahtumaa.
Panostusta koulutukseen
Vuonna 1979 järjesti Lappeenrannan kesäyliopisto koulutusta pienkoneista, tiedonsiirrosta ja mikroista. Kurssille otti osaa 37 henkilöä. ESATKY kävi toukokuussa Imatralla ja itse käytiin LATKY:llä kylässä. Urheilussa oli vain tossuottelu.
1980-luku
Uusi vuosikymmen alkoi melko hiljaisesti, sillä vuoden 1980 aikana oli pakollisten kokousten lisäksi vain 26.9.suoritettu Kuopion matka, jolla tutustuttiin Turon ja Tietosavon laitoksiin. Tietysti vielä tossu- ja potkupallopelit. Tähän asti oli joka vuosi valittu yhdistykselle uusi puheenjohtaja ja se oli vuorotellut Enson ja Ovakon välillä, mutta nyt katsottiin, että asiassa tietty pitkäjänteisyys olisi hyväksi. Niinpä vuonna 1981 aloitti Mauri Jurvanen puheenjohtajakautensa, jota kesti 3 vuotta, myös muut toimihenkilöt pysyivät lähes muuttumattomina. Maurin ensimmäistä vuotta voidaan hyvällä syyllä sanoa koulutusvuodeksi, sillä silloin oli mm. atk-peruskurssi, toimistoautomaatiopäivä, tietoliikennepäivä Lappeenrannassa sekä kaksi ESATKY:n vetämää kurssia Imatralla.
Kotimaan retkikohteena oli Saab-Valmet Uudessakaupungissa ja ESATKY:n matkassa Saksaan lähti 9 itkyläistä. Muutenkin ESATKY tavattiin vuoden aikana 4 kertaa Imatralla tai Lappeenrannassa. Vuoden urheilu sisälsi vain palloilua.
Laulussa sanotaan, että seitsentoistavuotisna on neito kaunehin. Yhdistyksemme saavutti tuon iän 6. 4. 1982 ja sitä juhlittiin lähes sadan hengen voimalla Valtionhotellissa. Päivän koulutuksellinen teema ennen juhlahumua oli ”Tietojenkäsittely 1980-luvulla”. Muutakin koulutusta vuoteen sisältyi runsain mitoin, sillä ohjelmassa oli teemapäivä prosessinohjauksesta, grafiikan päivä ja kaksi atk peruskurssia.
Vuonna 1982 matkustettiin ESATKY:n kanssa Tukholmassa ja Amsterdamissa. Kotimaan matkana oli käynti Joensuussa tutustumassa atk-opetukseen ja sanomalehden tekoon. Perinteisten urheilukuvioiden lisäksi osallistuttiin kohtalaisella menestyksellä paikallisiin puulaakisarjoihin kaukalo- ja jalkapallossa sekä kohdattiin ESATKY ja KYTKY lentopallo- ja biljardirintamalla.
Yhä enemmän ulospäin
Tietojenkäsittelyliiton kevätkokous pidettiin vuonna 1983 Imatralla. 18.5.1983 päätettiin muuttaa liiton uudeksi nimeksi Tietotekniikan liitto. Koulutusta oli vain yksi atk-peruskurssi kaupungin toimihenkilöille. Opintomatka tehtiin Metsävuoden merkeissä Punkaharjulle ja Savonlinnaan. Kouvolan Teatterissa käytiin katsomassa Kiss me Katea. Pohjoismaiseen Tietotekniikan viikkoon osallistuttiin näyttävästi. Pikkumessuilla esiteltiin ITKY:ä ja liittoa.
Varsinainen Tietotekniikan viikko 14.-20.11.1983 sai Ylä-Vuoksessa osakseen huomiota joka päivä ja viikon lopussa koko aukeaman.
Imatran Tietojenkäsittely-yhdistyksen toiminta pyrki vuoden 1984 aikana jäsenistön lisäksi suuntautumaan myös ulkopuolisiin henkilöihin ja yhteisöihin. Yhdistyksen piirissä toimi mikrokerho, sekä ulkopuolisille että jäsenille. Kerhon ohjelmassa oli monentasoisia ja monenaiheisia ryhmiä.
Juhlan merkeissä
Vuoden tärkein tapahtuma ajoittui huhtikuulle, tarkemmin 18.4.1985, jolloin Imatran tietojenkäsittely-yhdistys vietti 20-vuotisjuhlaansa Imatran Valtionhotellissa. Juhlavuoden kunniaksi julkaistiin lehti, jonka tuotolla voitiin järjestää näyttävät juhlat (lehden painos oli 13.000 kpl). Juhlaseminaarin alustajat ja iltajuhlan juhlapuhujat olivat hyvin arvovaltaista väkeä edustaen laajasti suomalaista elinkeinoelämää. Seminaarin kuulijajoukko oli satapäinen ja iltajuhlassa väkeä oli jo puolitoistasataa.
Koulutuksellisesti vuosi oli vaatimaton. Perinteinen Imatran kaupungin henkilökunnalle tarkoitettu atk-seminaari järjestettiin toukokuussa. Etelä-Karjalan sihteerit saivat oman seminaarinsa marraskuussa. Seminaarin järjestelyissä oli mukana Etelä-Saimaan tietojenkäsittely-yhdistys. Sen sijaan opintomatkoilla käytiin runsaasti. Toukokuussa Jyväskylässä järjestetyillä konttoritekniikan messuilla oli mukana 25 henkilöä ja syyskuussa Pariisin SlCO8issa 14 henkilöä. Syyskuussa käytiin myös Tukholmassa tutustumassa Kontors Data -messuihin yhdessä ESATKYn ja KYTKYn kanssa 25 henkilön ryhmän voimalla.
Virkistystoiminnan puolella ITKY osallistui omalla joukkueella kaukalopallosarjoihin ja Imatra-cupiin. Vuosittain järjestettävät tossu- ja potkupallo-ottelut käytiin kuitenkin joukkueilla Ovako vastaan Carelcomp. ESATKYn järjestämiin syysolympialaisiin lähti mukaan yli 20 henkilöä. Mukana oli väkeä myös KYTKYstä. Muutakin yhteistyötä kyseisten yhdistysten kanssa lujitettiin johtokunnan ja jäsenistön toimesta. Puheenjohtajien välisten kontaktien lisäksi johtokunta vieraili KYTKYn luona vahvistaen näin yhteistoimintaa.
Mikrokerholle vuosi oli hyvin aktiivista aikaa. Venekilpailujen ajanotto ja asuntomessujen kaapeli-tv -projekti olivat lisäpanostus tavanomaiseen kerhotoimintaan. Lisäksi kerholla oli 20-vuotisjuhlan yhteydessä näyttely Imatrankosken kirjastossa. Normaalissa kerhotoiminnassa oli mukana noin 50 nuorta. Aloittelijoita paimensi Pekka Sallinen ja pidemmälle ehtineitä Osmo Keskinen.
Älyvuosi
Vuoden tapahtumille leimallista oli tiukka keskittyminen tulevaisuuteen. Helmikuussa järjesti Postipankki koulutustilaisuuden aiheesta ”Tulevaisuuden rahaliikenne” ja lokakuussa Raimo Mättö luennoi asiantuntijajärjestelmistä. Lisäksi opintomatkalla Helsinkiin käytiin tutustumassa tekoälysovelluksiin ja kuunneltiin aiheesta myös erilaisia luentoja. Syyskuussa järjestetyllä matkalla oli mukana paljon väkeä, mikä johtui varmasti mielenkiintoisista vierailukohteista. Matkalaisilla oli mahdollisuus joko tutustua konttoritekniikan messuihin tai olla mukana kierroksella Nokian, TT-lnnovatio-nin ja IBM:n toimitiloissa. Lokakuussa Zürichiin suuntautunut opintomatka oli ESATKYn järjestämä ja mukana oli viisi ITKY:n jäsentä.
Vapaa-ajan toiminta sai uusia ulottuvuuksia jokavuotisten tossu- ja potkupallo-otteluiden lisäksi, kun keväällä järjestettiin yhdistetty hiihto- ja saunapäivä. Hiihto Lammassaaressa ja sauna Kylpylässä keräsivät 20 osanottajaa. Toinen massatapahtuma oli laivaristeily Saimaalle kesäkuun alussa, jolle osallistui peräti 45 henkilöä. Sen sijaan syysolympialaisissa podettiin osanottajapulaa, kun ESATKYn jäsenistö jäi saapumatta.
Mikrokerho laajensi toimintaansa siten, että kolmas ryhmä aloitti toimintansa. Kerho oli mukana mm, messuilla, hiihtokilpailuissa, pyöräkilpailuissa ja erilaisissa moottoriurheilutapahtumissa suorittamassa laskenta- ja ajanottopalveluita. Syyskuussa julkaistiin ITKY:n tiedotuslehti, jonka painos oli 16.000 kpl.
Välivuosi 1987
Parin toimeliaan vuoden jälkeen yhdistyksen jäsenistö tuntui kaipaavan hengähdystaukoa. Tapahtumia oli vähänlaisesti ja jopa perinteisiä tapahtumia jouduttiin peruuttamaan osanottajapulan vuoksi. Uusille jäsenille järjestettiin informaatiotilaisuus huhtikuussa. Samassa tilaisuudessa kuultiin luento tekoälyn ohjelmointikielistä. Huhtikuussa pidettiin myös kaupungin väelle tarkoitettu atk-peruskurssi. Kotimaahan suuntautuva excursio tehtiin toukokuussa Loviisaan. Tutustumiskohteena oli IVOn Loviisan ydinvoimala. Joulukuulle varattu tutustumismatka Lappeenrantaan peruuntui osanottajien puutteen vuoksi.
Tossupallo-ottelu järjestettiin keväällä kuten tavallisestikin, mutta syksyn potkupallo-ottelu jäi pelaamatta, koska osanottajia ei saatu tarpeeksi. Laivaristeily Saimaalle kesäkuun alussa ei ollut menestys useiden yhteensattumien vuoksi. Syysolympialaisiakaan ei pidetty, koska kutsuvuorossa ollut KYTKY ei kutsua esittänyt.
Tiedon vuosi 1988
Vuoden aikana pidetyt koulutustilaisuudet ja opintomatkat olivat hyvin tietopainotteisia. Opinnot aloitettiin matkaamalla naapuriin Lappeenrantaan. Siellä tutustuttiin KARELTEKiin ja LTKK:n tietojenkäsittelyopin laitokseen. Tietoja lisättiin toukokuussa tietosuojavaltuutettu Anna-Riitta Wallinin luentotilaisuudella. Luento oli kohdistettu erityisesti yrityksille.
Kiinnostus tietosuojaa kohtaan oli niin runsasta, että osa halukkaista kuulijoista jouduttiin jättämään ovien ulkopuolelle tilanpuutteen vuoksi. Marraskuussa oli jo väljempää, kun Pekka Pellinen antoi tietoiskun tietokannoista. Lokakuussa matkasi viisi ITKYläistä Lontooseen ESATKY:n järjestämälle ”Tietoliikenneseminaari”-matkalle. Talvitempaus Kylpylässä aloitti vapaa-ajan riennot maaliskuussa. Perhetapahtuma keräsi 48 osanottajaa, mikä takasi tapahtuman jatkuvuuden vuosiksi eteenpäinkin. Tossu- ja potkupallo-ottetut järjestettiin taas maalis- ja loka-kuussa kuten perinteeseen kuuluu. Edellisvuonna järjestämättä jääneet syysolympialaiset pidettiin Kouvolan maastossa syyskuussa. Mikrokerhotoiminta jatkui entiseen malliin Osmo Keskisen ohjaamana.
Matkailu avartaa
Vauhdikas ja toimintarikas vuosi sisälsi useita matkoja ja koulutustilaisuuksia. Jäsenistö oli aktiivisesti mukana erilaisissa tapahtumissa. Ensimmäinen mielenkiintoinen luento kuultiin sääntömääräisen kevätkokouksen yhteydessä. Raimo Virtainen luennoi ajankohtaisesta aiheesta ”Jääkö perheelle aikaa?”. Edellisvuonna runsasta mielenkiintoa herättänyt tietosuoja-luento sai jatkoa, kun Heikki Partanen tietosuojavaltuutetun toimistosta saapui toukokuussa kertomaan asiasta lisää. Ilmeisesti julkinen tiedotus tietosuojasta oli vienyt viestiä perille aiempaa paremmin, koska kuulijoiden määrä ei noussut kovin suureksi. Marraskuussa kourallinen kuulijoita sai tietoa Desktop Publishing -järjestelmistä. Julkistuksista kertoi Hannu Tuutti Sophistics Oy:stä. Professori Ahti Saarenpää Lapin korkeakoulusta luennoi aiheesta ”Atk:n juridiikkaa” vähäiselle kuulijamäärälle marraskuussa. Vähäinen kuulijamäärä ei kuitenkaan vähentänyt mielenkiintoisen luennoitsijan tai luennon arvoa.
Vapaa-ajan matkailu pyörähti käyntiin helmikuussa, kun 12 innokasta hiihdon ystävää matkasi Lahteen MM-kisoihin ja samalla paikallisen tietojenkäsittely-yhdistyksen vieraaksi. Maaliskuun talvitapahtuma Kylpylän maisemissa oli jälleen suurmenestys. Koko perheelle tarkoitettu tempaus keräsi peräti 70 henkilöä ulkoilemaan ja saunomaan. Tilaisuuden suosio on ollut vuosi vuodelta kasvamaan päin. Maaliskuun lopulla pelattiin taas tossupalloa ja potku-pallon vuoro oli syyskuussa.
Osoitus siitä, että perhetapahtumilla on paikkansa myös ITKYn toiminnassa, oli kesäkuun alussa järjestetty matka Helsinkiin. Bussilastillinen pieniä ja isoja tutustui tiedekeskus Heurekaan päivän ajan ja kaikilla oli niin mukavaa. Kesän hiljaiselon jälkeen kokoonnuttiin taas isommalla joukolla syysolympialaisiin. ITKYn Mauri Jurvanen oli järjestänyt hauskan tilaisuuden, jonka ainut varjopuoli oli, ettei ESATKY saanut väkeään mukaan. Syynä lienee ollut heikko tiedotus.
Lokakuun alussa ITKY pyysi mukaansa KYTKYn ja suuntasi kohti Tukholmaa. Konttoritekniikan messut saivat mukaansa parinkymmenen henkilön innokkaan joukon. Vuoden matkailutapahtumien huipuksi suunniteltu matka Moskovaan tehtiin lokakuussa. Heimo Kontula oli järjestänyt kiitettävästi ohjelmaa viidelletoista matkalaiselle. Mukaan oli kutsuttu myös ESATKYn väkeä, mutta erilaisten yhteensattumien vuoksi he jäivät pois matkalta.
Mikrokerho sai uutta verta joukkoihinsa, kun Arto Ylikotila astui remmiin uuden alkeisryhmän kanssa. Varttuneemmat taitajat hoitivat jälleen monenlaisia tietojenkäsittelypalveluita erilaisissa kilpailuissa ja tapahtumissa.
Jäsenmäärä on kuluneiden vuosien aikana liikkunut kahdensadan molemmin puolin ja vuoden 1987 jälkeen se on pysynyt yli kahdensadan. Jäsenmäärän kasvuun lienee vaikuttanut osaltaan myös tietokonetekniikan opetuksen lisääminen paikallisissa opinahjoissa.
1990-luku
Neljännesvuosisata täyttyy
Vuosi 1990 alkoi rutiinilla ja kevätkokous sekä tossupallo-ottelu olivat totuttuun tapaan kevättalvella ja kevään aikana. Huhtikuussa kuudes päivä tuli täyteen neljännesvuosisata yhdistyksen toimintaa. Juhlatoimikunta aloitti 25-vuotis juhlalehden ja juhlien valmistelut.
Itse juhlat pidettiin Valtionhotellissa lokakuussa ja juhlalehti ilmestyi Imatralla joka talouteen. Uskomaton määrä ilmoituksia saatiin lehteen ja pussin pohjalle jäi mukavasti rahaa vielä juhlien jälkeenkin. Yhdeksänkymmentä luvun alkuvuodet toiminta jatkui pääosin perinteisten tapahtumien merkeissä. Liikuntapäivä Imatran Kylpylällä oli aina kerännyt suuren joukon jäseniä yhteiseen virkistäytymiseen. Vakiintunut ydinjoukko urheilun harrastajia oli pelannut kaukalopallon ja potkupallon puulaakisarjoissa sekä tiistai-iltainen sählyvuoro Kuplahallilla oli suuressa suosiossa. Laajemmalti jäseniä liikunnan pariin oli vetänyt kevään tossupallo-ottelu ja syksyn potkupallopeli.
Ikuisuusprojektiksi voidaan mainita ruokailta, jonka hauduttelu oli jatkunut viisi vuotta. Epäilemättä ruoka tulee olemaan ainutlaatuisen hyvää kunhan se päivä koittaa jolloin ensimmäinen ruokailta järjestetään. Varautukaa siis taivaallisiin kulinaristisiin nautintoihin.
Talvella -92 Erkki Nuutinen johdatti jäsenistöä viininmaistajaisiin, Enson virkailijakerholla pidetty tilaisuus saavutti suuren suosion. Seminaaripuolesta oli ansiokkaasti pitänyt huolen Jari Harju, hänen luennoimina saatiin tietoa mm. Windowsista ja viruksentorjunnasta. Keväällä -94 Jari Harju tutustutti yleisön Studia Imatra yleisöluentosarjassa multimediaan teemalla Multimedia-todellisuuden rajat murtuvat. Matkustuspuolelta mainittakoon Etelä-Saimaan Tietojenkäsittely-yhdistyksen kanssa tehty matka Ranskaan -93 ja Budapestiin syyskuussa -94.
ITKY tiedottaa -lehteä toimitettiin kuluvan vuosikymmenen aikana säännöllisen epäsäännöllisesti. Poikkeuksena mainittakoon Jari Harjun peräänantamaton jäsentiedotuslehden toimittaminen vuosina -93 ja -94.
Jäsenvärväystä ja Internetiä
Vuosi 1995 aloitettiin teemana jäsenten hankinta ja maaliskuussa pidettiin elokuvateatteri Marlon & Marilynissä yhdistetty uusien jäsenten värväys-, jäsenten virkistys-, koulutus- ja infotilaisuus. Aluksi kerrottiin uusille jäsenille ITKYn toiminnasta ja Tietotekniikan Liiton eduista ja tilaisuus huipentui Jari Harjun johdatellessa kuulijakuntaa Internetin saloihin. Tilaisuus päätettiin katsomalla elokuva Drop Zone – Pudotusalue.
Juhlatoimikunta aloitti 30-vuotisjuhlien ja lehden valmistelut hyvissä ajoin kesäkuussa ja jatkoi pienessä kiireessä kesälomien jälkeen. Kiireestä huolimatta ja pienellä joukolla lehti kuitenkin saatiin valmiiksi.
Vuosi 1995 huipentui 30-vuotisjuhlaan, johon osallistui yli 100 kutsuvierasta ja jäsentä.
1990-luvun loppupuoli oli aktiivista aikaa. Salibandyn lisäksi vakiintuneita tapahtumia olivat mm. syysolympialaiset, perhepainotteinen kevättapahtuma Imatran Kylpylässä ja elokuvatapahtuma, kaikki kerran vuodessa. 1998 elokuvatapahtuma järjestettiin Bio-Vuoksen tiloissa Imatralla aloittaneiden tietotekniikan insinööriopiskelijoiden jäseniksi houkuttelu -tilaisuutena. 1999 Sonera esitteli WAP- tekniikkaa. Tilaisuuden päätti vuosituhannen vaihteeseen sopinut Schwarzeneggerin End of Days.
Arto Ylikotilan puheenjohtaja-kauden ehdoton huipentuma oli Metsäteollisuuden Tietojärjestelmät 1999-seminaari 28.-29.10.1999.
Seminaariin olivat Arto Ylikotila ja Kari Smolander järjestäneet suhteidensa avulla huipputason puhujia suurista metsäkonserneista, tietotekniikkatoimittajilta ja tutkimusmaailmasta. Kaksipäiväisen seminaarin puhujina olivat Juhani Lehtola Kareltek Oy:stä, Erkki Nuutinen StoraEnso Oyj:stä, Eero Oksa UPM-Kymmene Oyj:stä, Timo Käkölä Jyväskylän Yliopistolta, Yrjö Ylä-Jussila ja Jouni Könönen Etelä-Karjalan ammattikorkeakoululta, Sakari Ruotsalainen Tieto Corporation Oyj:stä, Ilkka Rautiainen Honeywell Oy:stä, Esa Parjanen SAP Finland Oy:stä ja Sami Viitanen SAP AG:stä, Kari Mäki Valmet Oyj Service:stä sekä Jussi Kontola Syncron Tech Oy:stä.
Tilaisuuden onnistumisesta kertoo myös se, kuinka seminaariin osallistui ympäri maata vaikuttajia jopa siinä määrin ettei lehtimainoksia edes julkaistu, koska seminaari oli jo myyty täyteen. Myös Valtionhotellissa järjestetty ilta-tapahtuma sai osakseen kiitosta.
2000-luku
Uudelle vuosituhannelle
Vuosi 2000 oli samalla ITKY:n 35-vuotis juhlavuosi, johon ITKY:n luotsasi puheenjohtajana Markku Veijalainen
Metsäteollisuusseminaarien järjestämistä jatkettiin siten että vuonna 2006 järjestettiin jo neljjäs metsäteollisuusseminaari. Seminaareissa oli yleensä yli sata osanottajaa, neljännessä noin 80.
Ulkomaanmatkailua harrasteetiin käymällä mm. Budapestissa ja Riikassa.
Puheenjohttajina ovat Markun jälkeen toimineet Antti Salo, Jani Arponen ja Arto Ylikotila